Experimenteren met omgevingsplannen - het kan nu al!

image-1 De Omgevingswet komt er aan! De invoering mag dan zijn uitgesteld tot 1 januari 2021, écht veel tijd voor voorbereiding is er echter niet. Rho adviseurs voor leefruimte en Crotec, specialist in digitaal beheer van de ruimtelijke omgeving, helpen gemeenten zich voor te bereiden op de komst van de Omgevingswet en om te oefenen en te experimenteren met de instrumenten van de nieuwe wet.
 

Implementatie, oefenen én experimenteren kan nú al. De Crisis- en herstelwet biedt mogelijkheden om af te wijken van onder meer standaarden die onder de Wet ruimtelijke ordening gelden voor  ruimtelijke plannen. Die ruimte gebruiken wij om samen met gemeenten te experimenteren ‘in de geest van’ de Omgevingswet.

Met de gemeenten Boekel, Borsele, Brielle en Westvoorne hebben wij onze expertise ingezet voor een aansprekende pré-omgevingsplannen. Daarbij is optimaal gebruik gemaakt van beschikbare speelruimte om nieuwe inzichten, doelen en gemeentelijke ambities  te verwezenlijken. Rho adviseurs heeft ruime ervaring met het vertalen van ambities naar haalbare oplossingen binnen de regels en de verbeelding van een plan. Crotec is bedreven in het digitaal visualiseren.

Rho adviseurs en Crotec hebben hun samenwerking en experimenten met de gemeenten Boekel, Borsele, Brielle en Westvoorne toegelicht in een artikel in het magazine van Provero, de vereniging voor digitale aspecten in het omgevingsrecht.

Meer weten? Neem dan contact op met Martijn Kegler of Rob Durville.

 

Deel deze pagina

‚Äč