Oplossing voor Bedrijvenpark H20

image-1 Bedrijvenpark H20, een gezamenlijk project van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek, kan verder worden ontwikkeld nu er afspraken zijn gemaakt over de verdeling van logistieke nieuwkomers over drie bedrijventerreinen in Gelderland en Overijssel.
 

Rho adviseurs voor leefruimte heeft een jaar geleden voor de H20-gemeenten de ontwerp-bestemmingsplannen en een Plan/project MER opgesteld voor het nieuwe bedrijventerrein. De gemeenten Zwolle en Kampen en de provincies Overijssel en Gelderland hebben daar bezwaar tegen aangetekend omdat zijn concurrentie vrezen voor anderen bedrijventerreinen in de regio.

Alle betrokken gemeenten en provincies hebben nu afspraken gemaakt over de verdeling van logistieke bedrijven die zich nu en de komende jaren willen vestigen in de regio Noord-Veluwe. In Overijssel is hiervoor een bestuursovereenkomst gesloten. De H20-gemeenten gaan soortgelijke afspraken maken met de provincie Gelderland.

De gemeenten Hattem en Oldebroek gaan nu zo snel mogelijk het nieuwe bestemmingsplan voorleggen aan hun gemeenteraden. Zwolle, Kampen en beide provincies zullen zich niet langer verzetten.

Meer weten? Neem dan contact op met Joske Poelstra.

Foto: Bedrijvenpark H20
 

Deel deze pagina