Rho adviseurs aan de slag met staalkaarten omgevingsplan

Rho adviseurs voor leefruimte behoort, samen met collega’s van Royal HaskoningDHV, tot de geselecteerde bureaus die voor het ministerie van Binnenlandse Zaken de zogeheten staalkaarten omgevingsplan gaan maken. Het maken van deze staalkaarten is Europees aanbesteed.
 

De staalkaarten zijn verdeeld in vier categorieën. Per categorie is het maken van de staalkaarten aan een consortium van samenwerkende bureaus gegund. Rho adviseurs gaat, met Royal HaskoningDHV de staalkaarten ‘bedrijfsmatige activiteiten’ maken.

Voor de invoering van de Omgevingswet is er het programma Aan de slag met de Omgevingswet, dat overheden, bedrijven en bewoners ondersteunt bij de invoering van de wet. Het maken van voorbeelden voor de kerninstrumenten van de Omgevingswet vormt een belangrijk onderdeel van het programma. In de praktijk is gebleken dat er onder meer behoefte is om het omgevingsplan inhoudelijk concreter te maken. Daarom is het deelproject ‘Handvatten voor het omgevingsplan’ opgezet, met als één van de doelen het ontwikkelen van staalkaarten (voorbeelden) van inhoud voor een omgevingsplan.

Deel deze pagina

‚Äč