Rho adviseurs maakt tijdelijke huisvesting Veldhoven mogelijk

image-1 image-1 Met het opstellen van de ruimtelijke onderbouwing heeft Rho adviseurs voor leefruimte de bouw van twintig verplaatsbare huurwoningen voor éénpersoonshuishoudens in Veldhoven mede mogelijk gemaakt. Het gaat om een project van woningcorporatie Wooninc. op het terrein van een voormalig tuincentrum.
 

De twintig woningen zijn verplaatsbare huurhuizen van het type H-ONE: een compact huis met eigen voorzieningen en een eigen voordeur.  De huizen zijn bestemd voor alleenstaanden die dringend op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning: statushouders, studenten, arbeidsmigranten en gescheiden mensen zonder kinderen. Zij mogen elk maximaal twee jaar in de woning verblijven en moeten dan doorstromen naar de reguliere woningmarkt. Het is de bedoeling dat de locatie Djept over tien jaar wordt ontruimd.


De locatie Djept - het terrein van een voormalig tuincentrum - is ‘passend’ vanwege de onmiddellijke beschikbaarheid, de omvang en de ligging ten opzichte van voorzieningen. De locatie biedt ook veel mogelijkheden om een kleinschalig woningbouwproject op een goede manier te laten aansluiten bij de omgeving.

Gedurende de periode van planvorming heeft Wooninc. alle omwonenden, verenigd in het buurtplatform Djept actief betrokken. Het uiteindelijke plan wordt omschreven als ‘een co-creatie tussen buurtplatform, gemeente en Wooninc.’

​Meer weten? Neem dan contact op met Stefan van Bogget

Deel deze pagina

‚Äč