Rho adviseurs ‘onderbouwt’ silotel

image-1 image-1 image-1 De realisatie van het ‘silotel’ op het CHV-terrein in Veghel is weer een stap dichterbij. De initiatiefnemer heeft bij de gemeente Meierijstad de bouwaanvraag ingediend. Rho adviseurs heeft hiervoor de ruimtelijke onderbouwing opgesteld om de bouw van het hotel bovenop de silo’s planologisch mogelijk te maken.
 

Het vier bouwlagen tellende hotel met in totaal honderd kamers komt bovenop de oude silo’s van de voormalige mengvoederfabriek. Het hotel is een ontwerp van het Amsterdamse bureau Architekten Cie. van Pi de Bruijn en Wessel Vreugdenhil, gemaakt in opdracht van Bouwbedrijf Van de Ven, de eigenaar van het cultuur- en foodcomplex aan de Noordkade. Met de realisatie van het silotel bekroont het bedrijf de transformatie van het voormalige veevoederbedrijf.

Het CHV-terrein in Veghel speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Brabant. Ooit was hier het hoofdkantoor van de Coöperatieve Handels Vereniging, de 'handelstak' van de Brabantse boerenbond. Deze coöperatie is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de Brabantse agrarische sector. Het CHV-terrein vormt ook de basis waardoor Veghel uit kon groeien tot centrum van de voedingsmiddelenindustrie.

Enthousiaste en betrokken ondernemers uit Veghel ontwikkelen deze plek tot een tweede centrum van Veghel. De monumentale industriële bebouwing krijgt een nieuwe invuling. Food- en cultuurbeleving staan hierin centraal.

Deel deze pagina