Rho adviseurs zet cultuurhistorie Soest ‘op de kaart’

image-1 image-1 image-1 image-1 image-1 image-1 Cultuurhistorie is een belangrijke inspiratiebron bij nieuwe ontwikkelingen. Rho adviseurs heeft daarvoor samen met de gemeente Soest cultuurhistorie letterlijk ‘op de kaart’ gezet. Samen met inwoners van Soest en Soesterberg zijn cultuurhistorische kwaliteiten in vijf inspiratiekaarten in beeld gebracht.
 

De vijf kaarten tonen welke bijzonderheden uit het verleden tegenwoordig nog steeds kwaliteit geven aan de leefomgeving. Ook wordt aangegeven hoe deze cultuurhistorische kwaliteiten kunnen worden ingezet bij nieuwe ontwikkelingen en zelfs kunnen worden versterkt.

Zo vertelt de kaart van de Rijksstraatweg onder meer het verhaal van villa’s en woningen met hun fraaie voortuinen. Om het lommerrijke karakter van de weg te versterken zijn hekwerken verlaagd voor meer openheid in plaats van geslotenheid. Door schuttingen te vervangen door hagen en door hoge hagen terug te snoeien zijn de prachtige tuinen en huizen weer te bewonderen.

,,Je kunt de kaarten zien als een handreiking met tips, aanbevelingen en ideeën,’’ zegt Guido van Loenen van Rho adviseurs. ,,Het is een handreiking voor eigenaren van grond en vastgoed en voor bewoners, architecten en ontwikkelaars. Maar ook voor de gemeente om te gebruiken bij het maken van nieuwe plannen met eigen identiteit en kwaliteit.’’

Er zijn inspiratiekaarten gemaakt voor de Rijksstraatweg, de Soester Eng, de Kerkebuurt, Soesterberg en voor de bos-, duin- en heidegebieden.

Meer weten over deze inspiratiekaarten? Neem dan contact op met Guido van Loenen.

Deel deze pagina