Rho feliciteert Voorst met Dienstenrichtlijn-zaak in Twello

image-1 De Afdeling bevestigt dat gemeente Voorst terecht vergunning heeft geweigerd voor een Intrantuin-locatie op beperkte afstand van het centrumgebied.
De gemeente Voorst heeft volgens de Afdeling bestuursrechtspraak terecht een omgevingsvergunning geweigerd voor een Intratuin-locatie in de buurtschap Steenenkamer, dichtbij Twello. De Afdeling stelt vast dat de weigering niet strijdig is met de Europese Dienstenrichtlijn. De gemeente Voorst en Rho adviseurs hadden voor de weigering een uitgebreide motivering opgesteld. Dat had minder uitgebreid gekund, vindt de Afdeling nu het gaat om de weigering van een omgevingsvergunning. Bij het vaststellen van beperkingen in ene bestemmingsplan is wel een analyse nodig met specifieke gegevens. Deze nieuwe jurisprudentielijn is in februari 2020 door de Afdeling in enkele uitspraken uitgezet.

Voor de gemeente Voorst is dit alles een positief resultaat. Op beperkte afstand van het centrumgebied van Twello kan geen winkelgebied van 5.000 m2 ontstaan. Dat is gunstig voor de vitaliteit van het centrumgebied van Twello.

De uitspraak kunt u hier inzien.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Mark Geerts (mark.geerts@rho.nl, 010-2018662) of Ruud Louwes (ruud.louwes@rho.nl; 0118-689058).