Startdocument Feyenoord City ter inzage

image-1 image-1 De afgelopen periode heeft Rho adviseurs voor leefruimte samen met de projectorganisatie Feyenoord City en de gemeente Rotterdam met veel plezier gewerkt aan het startdocument Feyenoord City.
 

Binnen het gebied Stadionpark is de komende jaren de ontwikkeling Feyenoord City gepland: een grote gebiedsontwikkeling rond sport en vrije tijd. Hierbij wordt een nieuw stadion aan de Nieuwe Maas ontwikkeld en wordt de monumentale Kuip herontwikkeld. De locaties zijn met elkaar verbonden door een gebouwde verbinding over de Stadionweg, de Strip genaamd. Behalve sport en vrije tijd is er ruimte voor ontwikkeling van woningbouw, parkeren en een commercieel- en publiek programma. Ook vindt er een verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte plaats.

Om de ontwikkeling ook daadwerkelijk mogelijk te maken is een bestemmingsplan en een milieueffectrapport (MER) nodig. De eerste stap in dat proces is het Startdocument Feyenoord City dat van vrijdag 5 januari 2018 tot en met donderdag 15 februari 2018 ter inzage ligt.Tijdens deze termijn kan iedereen zienswijzen indienen.

In het Startdocument Feyenoord City zijn de uitgangspunten geformuleerd voor het op te stellen bestemmingsplan en de bijbehorende milieueffectrapportage. Er wordt beschreven welke procedures worden doorlopen om te komen tot vaststelling van genoemde documenten en welke onderzoeken worden uitgevoerd.
 

Deel deze pagina

‚Äč