Rho adviseurs en de maatschappij

Rho adviseurs probeert met haar adviezen over de inrichting van de leefruimte niet alleen Nederland mooier te maken, maar we proberen Nederland ook een beetje beter te maken. Door verantwoord te ondernemen willen wij ons steentje bijdragen.

​Dat doen we niet met hele grote projecten en dito investeringen, maar juist met kleine initiatieven op allerlei gebieden.

Onze projecten:
  • ​Onze vijf kantoren zijn gevestigd op locaties naast of op loopafstand van NS-stations. Zo zijn we goed bereikbaar per openbaar vervoer, voor onze opdrachtgevers én voor onze medewerkers. Het maakt ook mogelijk dat wij voor onze medewerkers het gebruik van openbaar vervoer stimuleren.
 
  • Als eindejaarsgeschenk hebben alle medewerkers van Rho adviseurs in 2017 een Correctbook ontvangen. Een Correctbook is een 'oneindig uitwisbaar' notitieboekje, waarvan een deel van de verkoopprijs wordt besteed aan schrijfmaterialen voor kinderen in Zuid-Afrika.
          
 
  • Veel afgedankte telefoons, computers en toebehoren hebben we in november 2018 afgestaan aan We-Collect, een organisatie die deze apparatuur inzamelt en op een milieuvriendelijke en duurzame wijze verwerkt. Bij die verwerking wordt gestreefd naar een maximaal hergebruik van grondstoffen voor nieuwe producten. De restwaarde van alle verwerkte apparatuur is via We-Collect gedoneerd aan een goed doel. Rho adviseurs heeft gekozen voor een donatie aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Voor alle medewerkers van Rho adviseurs is er bovendien de mogelijkheid oude mobiele telefoons in te leveren. Hiervoor hebben we van We-Collect een speciale verzamelbox gekregen.
​         
 
  • In overleg met de leverancier hebben wij ons eindejaarspakket 2018 laten inpakken door medewerkers van de sociale werkvoorziening Stroomopwaarts. Met deze organisatie voeren de  gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam de Participatiewet uit. Stroomopwaarts biedt onder meer het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten door mensen met een arbeidshandicap. Verpakkingswerk is één van de specialiteiten.
         
Deel deze pagina
‚Äč