De Efteling breidt verblijfsrecreatie flink uit voor internationale gasten

Zuid Nederland

tags: #efteling #bosrijk #verblijfsrecreatie #dagrecreatie #bestemmingsplan #herziening #bestemmingsplanherziening #buitengebiedrecreatie
Werken: uitbreiden overnachtingscapaciteit De Efteling in Loonsche Land 
Opdrachtgever: De Efteling
Advisering: strategisch en praktisch advies herziening bestemmingsplan, vergunningenmanagement en juridische procedures
Sinds: begin jaren '90
De Efteling biedt al slaapplek aan 2.000 gasten! Met 450 bedden in het Efteling Hotel en 1.550 bedden in Bosrijk kunnen al heel wat jonge en 'oude' kinderen een sprookjesachtige tijd beleven in het park. Met oog op de groeiende belangstelling - ook uit het buitenland - breidt de Efteling de verblijfsrecreatie uit met nog 'ns 1.000 bedden in het Loonsche Land. In 2015 heeft de Efteling dan ook een recordaantal bezoekers mogen ontvangen! (bron: NOS)

De Efteling werkt al een flinke tijd aan het uitbreiden van haar verblijfscapaciteit, vanwege de nog altijd groeiende vraag vanuit binnen- en buitenland. Al in de laatste decennia van de vorige eeuw werd gekeken naar de mogelijkheden in natuurgebied het Loonsche Land. Plannen uit die tijd strandden omdat er geen overleg was gehouden met natuurbelangenpartijen.

In het eerste decennium van deze eeuw werden de plannen opnieuw opgepakt, maar nu met voorafgaand overleg met de Brabantse Milieufederatie en Natuurmonumenten. Afgesproken werd dat alleen agrarische gronden zouden worden herbestemd en waardevol bosgebied zou worden ontzien. Daarnaast is een grote bijdrage aan natuurontwikkeling afgesproken en inmiddels ook gerealiseerd. 

Het Loonsche Land kent een rijke historie; de geplande ontwikkeling wil deze laten herleven. Er zal een bungalowpark komen met een vijver voor wateractiviteiten. Een kinderboerderij met mogelijkheid voor nachtverblijf, een schaapskudde en houtstookinstallatie staan nog op de wishlist.

Met de herzieing van het bestemmingsplan is de planologische basis voor deze ontwikkelingen gelegd. Omissies uit het moederplan zijn herzien, oppervlak en omvang van de verblijfsrecreatie houden rekening met de gewenste natuurontwikkeling en er is extra ruimte voor verdere natuurontwikkeling gereserveerd.

Wij zijn nauw betrokken bij het ingezette vergunningentraject en we kijken met veel plezier uit naar de realisering!

Meer informatie over recreatieontwikkelingen? Neem dan contact op met Samir Lamkadmi.
 
Deel deze pagina
‚Äč