Dutch Innovation Factory: ontmoeten en innoveren in een voormalige margarinefabriek

West Nederland

tags: #innovationfactory #kenniseconomie #cocreatie #leerwerkplek #innovatiehub
Werken: bestemmingsplan Innovatiefabriek Zoetermeer
Opdrachtgever: gemeente Zoetermeer, ICS Adviseurs
Advisering: bestemmingsplan herontwikkeling, functiewijziging
'Server' voor de Zuid-Hollandse ICT-sector. Een plek waar ondernemer, onderwijs en onderzoek samen komen als pijler voor de lokale kenniseconomie. gerealiseerd in de herontwikkelde margarinefabriek in Zoetermeer door de Haagse Hogeschool, de gemeente Zoetermeer, het bedrijfsleven en de eigenaar van het gebouw. herontwikkeling met het oog op co-creatie!

Een voormalige margarinefabriek in Zoetermeer is nu de Zuid-Holandse hotspot voor ICT, ondernemen, onderwijs en onderzoek. Gemeente Zoetermeer, de Haagse Hogeschool, het Zoetermeerse bedrijfsleven en de eigenaar van het gebouw De Leeuwenbrink sloegen de handen ineen om de boterfabriek om te vormen naar het concept Innovatiefabriek. 

Studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers werken er nu onder één dak samen en weten elkaar goed te vinden. Er is een grand café waar een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering hoog in het vaandel staat. Het concept is inmiddels geconcretiseerd in Dutch Innovation Factory, oftewel DIF079

DIF079 biedt een fysieke plek waar een innovatieve leerwerkomgeving op het gebied van ICT wordt gecreëerd en waar innovatief ondernemerschap wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. De oppervlakte van 14.500 m² is ingedeeld in drie clusters: onderwijs, ondernemers (middelgrote bedrijven) en De Community: de verbindende factor tussen bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs. Het gebouw heeft een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte met horeca, vergaderruimten, een expertise- en onderzoekscentrum voor ICT en interactieve media en flexplekken. De prachtige impressies zijn van de hand van Coare Interieurarchitectuur.

Rho adviseurs heeft voor de innovatiefabriek het bestemmingsplan opgesteld. Van margarinefabriek naar ICT co-creatie hub; Zoetermeer heeft zich hiermee voor Zuid-Holland stevig op de kaart gezet!

Voor meer informatie over deze en andere herontwikkelingen, belt of mailt u met Rob Sips, 010 2018555.