Een flinke opfrisser voor Bad Hindeloopen

Noord Nederland

tags: #vakantieineigenland #kamperen #kampeerterrein #recreatie #recreatiepark #recreatieadvies #beplantingsgplan #planMER #bestemmingsplan #procesmanagement #mooiecamping
Recreatie: Bad Hindeloopen
Opdrachtgever: Camping Schuilenburg
Advisering: stedenbouwkundig plan, beplantingsplan, planMER, bestemmingsplan
Vakantie in eigen land blijft voor veel mensen aantrekkelijk: gezinnen met jonge kinderen die geen dagenlang in een file willen doorbrengen, de actieve gepensioneerde die met zijn boot door het land trekt. Camping Schuilenburg anticipeert daarop door van haar kampeerterrein een recreatiepark te maken: meer ligplaatsen, vakantiehuizen in plaats van kampeerplekken en centrum waar de gasten elkaar kunnen ontmoeten en van het zwembad kunnen genieten.

Vakantie in eigen land is voor veel mensen aantrekkelijk. De manier waarop er in eigen land gerecreëerd wordt, is flink veranderd. Er wordt niet alleen maar gekampeerd. Naast het kamperen en caravannen is er een groeiende vraag naar meer comfortabele manieren om van een vakantie in eigen land te genieten.

Camping Schuilenburg speelt daarop in door haar camping te herontwikkelen naar een recreatiepark. Met meer ligplaatsen voor pleziervaart bieden, huisjes in plaats van kampeerplaatsen en het park moet een echt centrum krijgen met een zwembad, zodat de gasten kunnen genieten van voorzieningen op het eigen terrein.

Rho adviseurs heeft het RO-procesbegeleid. Van stedenbouwkundig plan met beeldkwaliteitkader dat de basis vormde voor gesprekken met Rijkswaterstaat, Wetterskip, provincie en gemeente. Door de ligging buitendijks in het natuurgebied IJsselmeer zijn de effecten op de omgeving beoordeeld in een planMER. Uiteindelijk hebben we het plan planologisch-juridisch vertaald in een bestemmingsplan.

Wilt u meer weten over de advisering die wij kunnen bieden voor u als gemeente of als recreatieondernemer? Bel of mail ons dan gerust: in al onze vestigingen hebben wij adviseurs met brede ervaring op recreatiegebied, van camping tot pretpark.