Inrichtingsschets Sorobon Beach

Caribisch Nederland

tags: #inrichtingsschets #sorobonbeach #recreatieadvisering #lacbay #strategischemilieubeoordel #beachsoccer #beaschvolleyball #surfbeach #natuurwaarden
Werken: inrichtingsschets Sorobon Beach
Opdrachtgever: Stichting RBOI
Advisering: inrichtingsschets, rekening houdend met aanwezige natuurwaarden
Een openbaar strand voor Bonairianen bij Lac Bay, dat is de ambitie van Bonaire Windsurf Place. Een plek om te windsurfen, beachsoccer en beachvolleybal te spelen. Of met de familie te zwemmen of barbecuen. De plek is prachtig gelegen. Maar wel aan een waardevol natuurgebied.
Rho adviseurs kon, op basis van aanwezige lokale kennis, een inrichtingsschets opstellen die daarmee rekening houdt.


Op een van de mooiste locaties van Bonaire ligt een verwaarloosd openbaar strand. Dit is het strand bij Lac Bay aan de oostzijde van het eiland. Er staan enkele barbecueplaatsen, een (nieuw) toiletgebouw en de restanten van de onderkomens die enkele jaren geleden gebruikt zijn bij het Wereldkampioenschap Surfen voor de jeugd.

De eigenaren van de nabij gelegen surfschool hebben het idee opgevat om het strand een kwaliteitsverbetering te geven. Omdat de inrichting van het strand hier duidelijk om vraagt en om het strand een aantrekkelijke plek te maken voor de Bonairiaan. Zij denken hierbij aan nieuwe barbecuevoorzieningen, aan lig- en zitplekken en aan voorzieningen voor beach-sporten, zoals beachsoccer en beachvolleybal. 

Het zou in hun beleving mooi zijn er een soort sportstrand voor de eilandbewoners van te maken. Het strand zou ook gebruikt kunnen worden voor nieuw te organiseren wereldkampioenschappen surfen voor kinderen of voor internationale surfwedstrijden voor senioren.

Wij konden door het werken aan de Strategische Milieu Beoordeling voor Bonaire en konden met de lokale kennis die hierbij opgedaan was, snel aan de slag voor een inrichtingsschets waarbij rekening wordt gehouden met de waardevolle natuur van Lac Bay. De afbeeldingen geven een mooi beeld van de recreatieve mogelijkheden van het strand.

Meer weten over inrichtingsschetsen? Bel of mail Guido van Loenen, 010 2018555.