Nieuw onderkomen voor Sportclub Feyenoord & Feyenoord Academy

tags:
  • Vergunningenmanagement
Rotterdam bouwt een nieuwe sportcampus, op het sportpark Varkenoord en het naastgelegen terrein waar tot voor kort het Clara Ziekenhuis Rotterdam stond. Op de campus komt het nieuwe onderkomen voor de Sportclub Feyenoord en voor de Feyenoord Academy.

Het project kent een lange voorgeschiedenis, maar nu in het voorjaar van 2018 het voormalige Clara Ziekenhuis, dat is opgegaan in het Maasstad Ziekenhuis, is gesloopt kon met de uitvoering van de plannen worden begonnen. In augustus 2018 is gestart met de bouw van de panden die zijn ontworpen door Moederscheim Moonen Architects

MoederscheimMoonen heeft het gebouw ontworpen met een heldere structuur. Op de begane grond zijn de kleedruimtes en de sport(medische) ruimtes. Op de verdieping bevinden zich de kantoren, studie- en lesruimtes, een apart restaurant en een spelerslounge voor de Feyenoord Academy, multifunctionele ruimtes en een grote kantine voor de sportclub.

Beide organisaties hebben een eigen ingang; de Feyenoord Academy een in het centrum van het gebouw en de Sportclub Feyenoord een aan de zuidzijde. Vanuit de centrale entree zijn de functies aan weerszijden per gebruiker verdeeld, maar regelmatig zullen ruimtes gezamenlijk gebruikt worden.

Rondom het gebouw komen verschillende soorten voetbalvelden, trainingszones en sport- en speelplekken te liggen. In het kader van duurzaamheid is het gebouw 90% energiezuiniger geworden dan het bouwbesluit eist. Volgens het architectenbureau zorgen de genomen maatregelen voor een energieneutraal gebouw.

Het project beslaat in totaal 4.000 m2. De oplevering van het complex staat gepland voor medio 2019.

Rho adviseurs is vanaf het begin bij dit projecrt betrokken geweest en heeft zorggedragen voor het vergunningenmanagement.

​Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Stefan van Vessem.

​Illustraties: Moederscheim Moonen Architects