Nieuwe trainingsaccommodatie voor Feyenoord

tags:
  • Vergunningenmanagement
    • Omgevingsvergunning (gebouwen)
    • Watervergunning
    • Meldingenactiviteitenbesluit & brandveilig gebruik
  • ​Opstellen ruimtelijke onderbouwing
Voetbalclub Feyenoord heeft op 20 juni 2018 haar nieuwe trainingsaccommodatie voor haar eerste elftal in gebruik genomen. Het hypermoderne complex, op het terrein waar ooit de voetbalvereniging Hillesluis was gevestigd, heeft de naam '1908' - een verwijzing naar het jaar dat Feyenoord is opgericht - gekregen. Rho adviseurs heeft voor dit project alle vergunningenmanagement uitgevoerd.

Het nieuwe trainingscomplex bestaat uit twee velden met veldverwarming, een kunstgrasveld en een apart veld voor keeperstraining. Alle velden zijn ook uitgerust met de nieuwste technologiën voor video- en bewegingsanalyse. Het bij het complex behorende gebouw is een ontwerp van architectenbureau Moederschijn-Moonen.

​Het gebouw is aan de zijde van de trainingsvelden voorzien van een glazen gevel. Op de begane grond bevinden zich de kleedkamers, de wellness- en fitnessruimte, een beweegzaal, behandelruimten en het kantoor van de medische staf. 

​Op de eerste verdieping zijn de kantoren van de technisch directeur, de hoofdtrainer en de andere leden van de technische staf. Ook is er een vergaderzaal en een audiovisuele ruimte voor teambesprekingen en persconferenties. Op de eerste verdiepingen bevindt zich ook het topsportrestaurant en de spelerslounge.

​Bekijk hier de videoreportage van RTV Rijnmond over de nieuwe trainingsaccomodatie, de toelichting van de Feyenoord-directeur en de eigen introductievideo van Feyenoord.

​Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Stefan van Vessem.

Foto: RTV Rijnmond
​Illustratie: Moederschijm Moonen Architects