Allemaal weer een plek langs de lijn bij Heracles

Midden Nederland

tags: #Heracles #stadionherontwikkeling #vergunningenmanagement #vergunningencoordinatie #procesmanagement #stadionuitbreiding #bestemmingsplanwijziging
Werken: uitbreiding stadion Heracles
Opdrachtgever: Urban Interest en Akor Bouw
Advisering: procesmanagement, vergunningenmanagement, vergunningencoördinatie, uitvoeren onderzoeken, bestemmingsplanherziening


Bron impressie: Akor Bouw
Heracles zit sinds de eeuwwisseling bestendig in de Eredivisie. Maar de supporters konden niet altijd zeker zijn van een plek om hun club aan te moedigen. Tijd voor uitbreiding dus. Maar plannen voor een nieuw stadion strandden of sneuvelden. Tijd voor een realistische aanpak om te komen tot meer zitplaatsen en levensvatbare hospitality. Rho adviseurs mocht daarvoor de plannen schrijven en het gefaseerde proces begeleiden. 

Heracles Almelo, één van Nederlands oudste voetbalclubs, is alweer meer dan een decennium in de Eredivisie te vinden. Dat is goed te merken aan de hoge bezettingsgraad van de nu beschikbare plekken in het stadion. Meer dan de club wil, moet er bij wedstrijden wel eens nee verkocht worden als alle stoeltjes bezet zijn. Hoog tijd om het stadion uit te breiden.

Nadat eerdere plannen om verschillende redenen strandden, ligt er nu een planologisch en economisch haalbaar plan door een extra ring aan het bestaande stadion toe te voegen. Een plan dat in alle opzichten aan enerzijds de wensen van Heracles en anderzijds de eisen van de ruimtelijke kaders voldoet. Een uitdagende opgave, omdat diverse, soms tegenstrijdige, belangen invloed hadden op het planproces.

Om dit proces de gelegenheid en tijd te gunnen die voor een goede planvorming nodig waren, is het proces in tweeën gesplitst, zoals u ook in een eerder nieuwsbericht op onze site kunt lezen. De eerste fase, waarin commerciële ruimtes en voetbalvoorzieningen werden verbeterd, kon volstaan met een aangepaste vergunning. Daardoor is in alle rust in fase 2, de bestemmingsplanwijziging goed onderbouwd en werd voor een goed draagvlak gezorgd.

Scherp vergunningenmanagement heeft ervoor gezorgd dat alle betrokken vergunningenprocedures voor bouw, milieu, waterwet en gebruik zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd, wat de gehele procedure flink op schema hield.

In februari 2014 is het project gestart, in juni is vergunning verkregen voor de eerste fase. Het bestemmingsplan is in september 2014 vastgesteld en de vergunningen zijn verleend in januari 2015. De opbouw van de tweede ring werd spoedig opgestart.
Inmiddels is het stadion vollop in gebruik en kent Heracles een succesvolle start van het seizoen '15/'16. 

Samir Lamkadmi vertelt u graag meer over dit project en wat een gefaseerd planproces voor uw initiatief kan betekenen. Bel of mail Samir Lamkadmi via 0570 865553.
Deel deze pagina
‚Äč