Tessa van den Berk

Tessa is in 2005 afgestudeerd in het Nederlands Recht met als specialisatie bestuursrecht. Vanuit meerdere invalshoeken heeft ze gewerkt binnen het speelveld van de planvorming: bij een advocatenkantoor, bij verschillende gemeenten en bij plan-/adviesbureaus. In de verdediging of juist in verweer, als opsteller van regels, met toelichting of onderbouwing, als adviseur en als begeleider van de verschillende procedurestappen.

Tessa is enthousiast en sociaal, werkt snel en communiceert duidelijk. De uitdaging zit wat haar betreft in het uitvoerbaar maken van een ruimtelijk plan: dit moet goed leesbaar zijn en toepasbaar in de praktijk. Om in dat proces alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, is soms een hele puzzel waarin verschillende belangen conflicteren. Gelukkig is Tessa gedreven in het bedenken van oplossingen en kan Tessa putten uit haar ervaringen. Dat bij Rho Adviseurs een heel scala aan disciplines is vertegenwoordigd, is daarbij ideaal.

Het mooiste van dit werk is wat Tessa betreft om het eindresultaat in het (lokale) nieuws en later in het veld terug te zien. En dan het liefst in haar geboorte- en woonplaats Eindhoven!