De R(h)oparun: een korte terugblik

Wij, Rho Adviseurs, wilden "iets gaan doen" voor een goed doel. Na wat overleg hebben we besloten mee te doen aan: DE ROPARUN. Geen idee waar we aan begonnen. JA, 530 km hardlopen in estafettevorm, dat wisten we. En begeleid door enkele fietsers.

Aangezien we voor het eerst mee ging doen, heeft het wel de nodige energie gekost om alles goed voor te bereiden. Denk aan sponsors zoeken, voertuigen regelen, kleding en bedrukking daarvan verzorgen, etappes bepalen, kampplekken zoeken, wisselpunten bepalen en het opzetten van een draaiboek. Maar ook het team compleet maken: 8 lopers, 6 fietsers, 2 fysiotherapeuten, cateraars, chauffeurs, een hoofd Team Captain en fotografen. Een heel team van zo’n 25 collega’s.

 

Zaterdag 4 juni was het dan eindelijk zover. In het begin van de middag konden we daadwerkelijk van start gaan. De start was op Vliegveld Twente. Vanwege corona was er door de organisatie van de Roparun voor gekozen om er dit jaar een volledig Nederlandse editie van te maken.

Eenmaal aangekomen op het startterrein, kwam de sfeer er al snel in. Al die teams bij elkaar, leuk startterrein met lekkere muziek en ook nog een stralend zonnetje erbij.

Maar wat houdt de Roparun nu eigenlijk precies in?

De Roparun is een estafetteloop van circa 530 km (gelopen door 8 lopers, verdeeld over 2 sub-teams van 4 lopers). De 4 lopers worden begeleid door 3 fietsers. De wissel van de lopers vindt plaats vanuit een busje waar, naast de chauffeur, ook nog een masseur/navigator zit. Het ene sub-team is 5 uur aan het hardlopen en het andere team heeft 5 uur rust. Dus op zoek naar rustplekken.

Wij hadden dit jaar geluk dat wij bij sportverenigingen terecht konden voor onze kampen, waardoor we geen tenten o.i.d. op hoefden te zetten. We mochten onze luchtbedden plaatsen in de kleedkamers en gebruikmaken van de douches om weer even lekker op te frissen. Hierna konden we in de kantines aan de tafels aanschuiven om een hapje te eten.

Wat fijn dat er verenigingen waren die hun accommodaties voor ons beschikbaar wilden stellen. De volgende sportverenigingen willen wij daarvoor hartelijk bedanken:

  • DZC’68 te Doetinchem
  • ATV te Venray
  • ATV’66 te Waalwijk
  • R.K.V.V. Nieuw Borgvliet te Bergen op Zoom
 

Gedurende de etappes waren er diverse, leuke doorkomsten in dorpjes, wat de teams weer een boost gaf om door te zetten en niet toe te geven aan slaapgebrek en vermoeidheid. Het was echt een teamprestatie en samen hielp je elkaar door de moeilijke momenten heen.

Onderweg kregen we helaas met wat kleine blessures te maken, waardoor we binnen het team een beetje hebben moeten schuiven met de mensen.

Het weer werkte ook helaas niet altijd goed mee. Af en toe hadden we het zwaar te verduren door de vele regen. Maar goed, stoppen was geen optie en samen hielp je elkaar hier doorheen.

Gelukkig hebben we verder geen grote tegenslagen gehad en is het ons gelukt om uiteindelijk op de geplande tijd (na 48 uur en met een gemiddelde snelheid van 11,4 km/h) te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

We zijn enorm trots op ons Rhoparun-Team!

Onderstaand een mooie impressie van de 2 bijzondere dagen

We willen iedereen die ons, op wat voor manier dan ook gesteund en geholpen heeft, enorm bedanken!

Dankzij al onze sponsors, hebben wij de Roparun met een heel mooi resultaat kunnen afronden:
Er is door ons team ruim € 37.000,- opgehaald voor het goede doel:
De Stichting Roparun

Aan alle sponsors: super bedankt voor jullie bijdragen!
Het Rhoparun-Team (rhoparun@rho.nl)