Over ons

Elke ingreep in het land heeft gevolgen. En daarom vaak voor- en tegenstanders. Wie iets wil met ruimte, betreedt een speelveld van regels en belangen. Dat is bij uitstek het werk van Rho Adviseurs. Initiatiefnemers – van overheid tot ondernemers – loodsen wij naar het beste antwoord op hun ruimtelijke vragen. Rho oordeelt onafhankelijk, adviseert oerdegelijk en ontwerpt creatief.

 

Rho – Ruimte, Regie, Resultaat

De Griekse letter R die de maat aanduidt voor samenhang, dichtheid en weerstand. Dat is Rho. Onze kernwaarden, beginnend met dezelfde letter. Ontleend aan een cultuur die de bakermat vormt voor onze beschaving, democratie én vormgeving. Dat begrip is ónze naam.

Hoe krijgt ruimte kwaliteit?
Dát is de hamvraag van de ruimtelijke ordening. En de reden waarom wij van ons vak houden. Ruimte is ons werkterrein en de beïnvloeding ervan ons dagelijks werk. Maar op de eerste plaats zorgt Rho voor realisme. Waar wij mogelijkheden schetsen, maakt de opdrachtgever keuzes.

 

Wij helpen opdrachtgevers om hun ideeën, wensen en dromen voor elkaar te krijgen. Dat doen we door regels te ontrafelen en belangen te wegen. Kortom, de materie èn het proces. Want elk project heeft zowel een inhoudelijke als een politieke kant.

witregel

Bijna een eeuw aan ervaring en kennis

De wortels van Rho Adviseurs gaan bijna een eeuw terug. Sindsdien zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste, landelijke spelers in de wereld van de ruimtelijke ordening.

witregel
 
Update 7 februari 2022

Met trots kondigen Rho Adviseurs en Breda University of Applied Sciences de “Stichting Rho – afstudeerprijs“ aan. Deze prijs is bestemd voor het beste afstudeerproject op een actueel thema of innovatie in het vakgebied Built Environment en die getuigt van een integrale kijk op de uitdagingen in dit vakgebied.

 
Update 15 juli 2022

Op donderdag 14 juli jl. is de winnaar bekend gemaakt van de eerste Stichting Rho-afstudeerprijs. De winnaar van de eerste editie van deze prijsuitreiking is Bas van Horne.
Bas heeft de prijs in de wacht gesleept met zijn indrukwekkende afstudeeronderzoek getiteld “De mobiliteitstransitie in het straatbeeld. Een overzicht van ruimtelijke factoren en interventies in de openbare ruimte op buurtniveau.

Rho-Nieuws

SAVE THE DATE

Hoera, dit jaar bestaat Rho Adviseurs 10 jaar!

 

Als Rho Adviseurs hebben we ons de afgelopen 10 jaar ingezet om Nederland mooier te maken. Daarom bieden we u een feestelijk congres aan vol inspiratie, ambitie en nieuwe inzichten. Tijdens dit congres staat de grote verbouwing van Nederland centraal. lees meer

Datum:
28 juni 2023
Aanvang:
13:00
Eind:
17:00
Locatie:
Theater LantarenVenster, Rotterdam
Delen:

Vestigingen

Met circa 150 medewerkers zijn we een adviesbureau van formaat, een landelijke speler. We zetten onze kennis lokaal in, vanuit 5 kantoren verspreid over het land. Vanuit Rotterdam, Eindhoven, Leeuwarden, Middelburg en Deventer zijn wij altijd in de buurt.

Advies nodig over uw regio? Bel onze vestiging in uw buurt