Over ons

Elke ingreep in het land heeft gevolgen. Elke ingreep heeft daarom voor- en tegenstanders. Wie iets wil met ruimte, betreedt een speelveld van regels en belangen. Dat is bij uitstek het werk van Rho Adviseurs. Initiatiefnemers – van overheid tot ondernemers – loodsen wij naar het beste antwoord op hun ruimtelijke vragen. Rho oordeelt onafhankelijk, adviseert oerdegelijk en ontwerpt creatief.

 

Rho – Ruimte, Regie, Resultaat

De Griekse letter R die de maat aanduidt voor samenhang, dichtheid en weerstand. Dat is Rho. Onze kernwaarden beginnen met dezelfde letter. Ontleend aan een cultuur die de bakermat vormt van onze beschaving, democratie én vormgeving. Dat begrip is ónze naam.

Hoe krijgt ruimte kwaliteit?
Dát is de hamvraag van de ruimtelijke ordening. En de reden waarom wij van ons vak houden. Ruimte is ons werkterrein en de beïnvloeding ervan ons dagelijks werk. Maar op de eerste plaats zorgt Rho voor realisme. Waar wij mogelijkheden schetsen, maakt de opdrachtgever keuzes.

 

Wij helpen opdrachtgevers om hun ideeën, wensen en dromen voor elkaar te krijgen. Dat doen we door regels te ontrafelen en belangen te wegen. Kortom, de materie èn het proces. Want elk project heeft zowel een inhoudelijke als een politieke kant.

witregel

Bijna een eeuw aan ervaring en kennis

De wortels van Rho Adviseurs gaan bijna een eeuw terug. Sindsdien zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste, landelijke spelers in de wereld van de ruimtelijke ordening.

witregel
 
Update 14 juli 2023

Gisteren, 13 juli jl. vond de uitreiking plaats van de Stichting Rho-afstudeerprijs 2023. Na een intensief juryberaad werd de prijs toegekend aan Tzvetelina Vesselinova. Tzvetelina nam de hoofdprijs officieel in ontvangst tijdens de graduation ceremonie van Built Environment bij Breda […]

Vestigingen

Met circa 150 medewerkers zijn we een adviesbureau van formaat, een landelijke speler. We zetten onze kennis lokaal in, vanuit zes kantoren verspreid over het land. Vanuit Rotterdam, Middelburg, Eindhoven, Deventer, Groningen en Leeuwarden zijn wij altijd in de buurt.

Heeft u advies nodig? Neem contact op met onze vestiging in uw buurt