Het omgevingsplan-spel van Rho

Elke gemeente staat nu voor de uitdaging om haar eigen omgevingsplan op te bouwen. Maar hoe maakt u als gemeente de juiste keuzes binnen een structuur die geen vastomlijnde richtlijnen biedt zoals voorheen?

 

Het spel is in de kern een visualisatie van het omgevingsplan. Spelenderwijs ontdekt u de geschikte opbouw voor uw eigen omgevingsplan. Door gebruik te maken van verschillende kaarten en gekleurde muntjes bepaalt u de opbouw van het omgevingsplan en wordt de samenhang tussen onderwerpen, regels en de gevolgen van gemaakte keuzes zichtbaar.

Door fysiek met de kaarten en munten te schuiven, en zo met verschillende scenario’s in de opbouw van het omgevingsplan te spelen, kunt u de resultaten ervan observeren en wordt het proces van het bouwen van een omgevingsplan tastbaar en begrijpelijk.

Wat dit spel zo krachtig maakt, is dat het niet alleen educatief is, maar juist professionals in de ruimtelijke planning en ontwikkeling ondersteunt. Door actief deel te nemen, ontwikkelen de deelnemers een dieper begrip van het omgevingsplan en de te maken keuzes, wat doorgaans alleen in droge teksten en theoretische concepten wordt gepresenteerd."

De spelleiders van Rho

Speel het Spel met Rho Adviseurs

Bent u bezig met het ontwikkelen van een omgevingsplan van uw gemeente?
Ons omgevingsplan-spel biedt u de ondersteuning die u nodig heeft. Onze adviseurs staan klaar om uw gemeente te helpen bij elke stap van dit complexe proces!

Neem contact op met de spelleider uit uw regio *

* Jildou voor regio Noord, Martijn voor regio Midden en Sjoerd voor regio Zuid