NIEUW LEVEN VOOR BATA-COMPLEX IN BEST

Nieuw leven voor Bata-complex in Best

Bata is een begrip in de wereld als het gaat om industriële schoenen. Wereldwijd worden in verschillende fabrieken schoenen geproduceerd aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Best. Mogelijk komen deze gebouwen in de toekomst vrij voor ontwikkeling.

 

Het historische BATA-complex omvat in totaal een zevental karakteristieke gebouwen, waarvan de drie witte gebouwen een rijks-monumentale status hebben. Er is een grote variëteit aan kantoorruimte, loodsen, werkplaatsen, opslagplekken en andere ruimtes beschikbaar. Een deel van de rijks-monumentale bebouwing is organisch gevuld en heeft zich ontwikkeld tot een unieke bedrijfslocatie: C’Park Bata.

We zijn daarmee hard op weg het nieuwste creatieve broeinest van regio Best te worden. Daar werken we, durven we door te ontwikkelen en laten we verblijven samengaan in harmonie met de omgeving en historische waarden van de locatie. Kortom, een plek waar echte ondernemers zich helemaal thuis voelen. Ondernemerskeuzes genoeg, want van groot tot klein en van dienstverlening tot ambachtelijk werk… alles vindt haar plek op C’park Bata.

C’park Bata

In opdracht van Bata Heritage wordt een visie opgesteld, waarin een stip op de horizon wordt gezet voor de transformatie van de voormalige fabrieken. Vanuit de visie wordt, in samenwerking met de gemeente, omliggende bedrijven en bewoners een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte opgesteld om behoud en duurzame transformatie te borgen.

Vanuit Rho Adviseurs stellen we de visie op en begeleiden we de participatie en ruimtelijke procedure.