Graan silo robuust hotel noordkade

Robuust hotel op voormalige graansilo’s: Silotel

Met het toevoegen van een hotel op de beeldbepalende graansilo’s wordt weer een nieuwe parel toegevoegd aan het voormalige CHV-terrein in Veghel. Het CHV-terrein, vroeger de grootse mengveevoederfabriek van Europa, is het afgelopen decennia ontwikkeld tot een kunst, cultuur en food cluster.

 

Onze opdrachtgever streeft, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, naar het behoud en transformatie van het industriële erfgoed. De afgelopen jaren vestigden zich al een bioscoop, theater en diverse restaurant in de bestaande gebouwen.

Met de realisatie van een hotel wordt de volgende stap gezet in de herontwikkeling van het terrein. Omdat overnachten nu nog niet mogelijk is in het gebied, wordt beoogd een hotel te realiseren. Een bijzonder hotel bovenop de 15 bestaande silo’s: SILOTEL.

Vanuit Rho Adviseurs begeleiden we de ruimtelijke procedure om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Daarnaast voeren we onderzoek uit naar de beoogde ontwikkeling en de gevolgen voor verkeer en parkeren. Eerder al stelden wij een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte op voor deze ontwikkeling.