Bestemmingsplan Wereld van de Efteling 2030 onherroepelijk

Bestemmingsplan “Wereld van de Efteling 2030” onherroepelijk!

De uitbreiding van de Efteling blijft in stand. Dat heeft de Raad van State vandaag in haar uitspraak bevestigd. Alle beroepen zijn door de Afdeling afgedaan. Daarmee is het bestemmingsplan Wereld van De Efteling 2030 onherroepelijk.

Als Rho Adviseurs zijn wij trots op dit resultaat en wij feliciteren de Efteling, Hekkelman Advocaten, Cees Advocaten, de gemeente Loon op Zand en natuurlijk onszelf en alle betrokken adviseurs met dit geweldige resultaat!

Rho Adviseurs

Dit bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding en ontwikkeling van de Efteling voor de komende 10 tot 20 jaar.

Tegen een achtergrond van de huidige, pandemische beperkingen is dit positieve nieuws welkom en de behoefte aan ruimte en uitbreiding actueler dan ooit. Met dit plan zijn ook de toekomstige generaties verzekerd van een unieke beleving in een prachtig attractiepark dat hoort bij onze cultuur en dat zich met de uitbreidings- en ontwikkelingsmogelijkheden kan meten met de top wereldwijd.

Vandaag is een mooie mijlpaal, die niet zonder slag of stoot is behaald. Het was een proces dat te vergelijken is met een rollercoasterervaring, waarbij gezocht is naar een optimale balans tussen de belangen van omwonenden, de natuur en de Wereld vol Wonderen.

Samir Lamkadmi Businessmanager Omgevingsaspecten en Vergunningenmanagement

De volledige uitspraak lezen?

 
Project Kaatsheuvel

De Efteling behoort tot de top vijf attractieparken van Europa. Om deze positie vast te houden, wil de Efteling komende jaren doorgroeien. De ambitie is om een internationale bestemming te worden met 7 miljoen bezoekers in 2030.

Gebiedsontwikkeling