Voorbereiding participatieproces droompark enkhuizerzand plan

Participatieproces Droompark Enkhuizerzand

Direct naast de historische binnenstad van Enkhuizen ligt langs de oevers van het IJsselmeer Recreatieoord Enkhuizerzand. Droomparken zal dit openbare Recreatieoord Enkhuizerzand voor de Enkhuizers herontwikkelen.

 

Onder meer wordt in het IJsselmeer een baai met een beschut strand gerealiseerd. Ook komt er een wandelboulevard langs de hele oever, een plek voor kleinschalige activiteiten met een natuurlijke tribune, een ontmoetingsplek bij de nieuwe baai met speelvoorzieningen, jou de boules, speelelementen en horeca bij de te verplaatsen en te vergroten zeilschool.

In ‘ruil’ voor de herontwikkeling zal Droomparken een vakantiepark en een camping realiseren. Omdat het recreatieoord voor de Enkhuizers wordt is een participatieproces doorlopen waarin samen met de Enkhuizers een visie op de inrichting van het recreatieoord en het vakantiepark is opgesteld. De inhoud daarvoor is voorbereid en uitgewerkt door professionals, waarbij een organiserende rol was weggelegd voor Rho Adviseurs.

Dietz Communicatie & Strategie organiseerde het communicatieproces, dat halverwege een digitale wending kreeg als gevolg van de Corona-crisis. Inhoudelijk werd samengewerkt met K3H-architecten, Jan van Tellingen en Ric Berretty.

Voorbereiding participatieproces droompark enkhuizerzand plan