MBI De Steenmeesters – meesters in duurzaamheid

MBI De Steenmeesters is toonaangevend in Nederland op het gebied van betonproducten voor Tuin, Infra en Bouw. Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers van het succes van MBI. Het bedrijf is continu bezig met productontwikkeling en daardoor ook met bedrijfsontwikkeling.

Duurzaamheid houdt bij MBI in dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van alternatieve toepassingen en herbruikbare materialen. Dit leidt ertoe dat de CO2 uitstoot van MBI producten minimaal is. Het beleid is erop gericht om beton op de meest duurzame wijze te produceren met grondstoffen die niet alleen nu maar ook op de lange termijn duurzaamheid waarborgen. Ook het voldoen aan wet- en regelgeving maakt deel uit van de duurzaamheidsvisie van MBI. Doordat het bedrijf continu ontwikkelt, is het inpassen van de bedrijfsprocessen in wet- en regelgeving een dynamisch gebeuren.

De rol van Rho Adviseurs

Rho Adviseurs ondersteunt MBI hierin met integrale advisering, toetsing en procesbegeleiding rond vergunningenmanagement. Dit doen we organisatie-breed, zowel voor het corporate concern als voor de vier individuele vestigingen in Aalst, Kampen, Nieuw Lekkerland en Veghel.

MBI vestiging Aalst

Innovatieve productielijn

Voor de vestiging aan de Haatlandhaven in Kampen hebben wij onder andere de vergunningaanvraag verzorgd voor de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten met een nieuwe productielijn, de GeoProArte. Met het GeoProArte-proces combineert MBI traditionele mechanische technieken met nieuwe digitale technieken. Een nieuw proces, wat hoge eisen stelt aan het vergunningenproces en de onderliggende milieuonderzoeken. Rho Adviseurs heeft dit proces tot volle tevredenheid van zowel MBI als bevoegd gezag begeleid.

MBI vestiging Kampen

Grenzen verleggen

Voor de vestiging aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland hebben wij onder andere de vergunningaanvraag verzorgd voor het verplaatsen van de puinbreker en de wijziging van de vergunning in verband met het veranderen van de grenzen van de inrichting. MBI moest hier letterlijk de grenzen verleggen van het werkterrein. Maar ook op het gebied van innovaties zoekt MBI de grenzen van het haalbare op: de producten zijn een unieke mix van duurzaamheid, innovatie en kwaliteit.

MBI vestiging Nieuw-Lekkerland

Nieuwe grondstoffen

Voor de hoofdvestiging van MBI aan de Taylorweg in Veghel hebben wij onder andere de vergunningaanvraag en benodigde meldingen verzorgd voor het verplaatsen van de puinbreker, de melding voor het aanleggen van een acculaadstation en het melden/aanvragen van het gebruik van nieuwe grondstoffen. Rho Adviseur heeft deze processen tot volle tevredenheid van zowel MBI als bevoegd gezag begeleid!

MBI vestiging Veghel

Ben je benieuwd naar hoe MBI duurzaamheid integreert in de bedrijfsvoering? Lees het e-magazine MBI Duurzaamheidsbeleid 2022.

Het duurzaamheidsbeleid van MBI is gebaseerd op de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET COR