Stichting Rho-afstudeerprijs

Met trots kondigen Rho Adviseurs en Breda University of Applied Sciences de “Stichting Rho – afstudeerprijs“ aan. Deze prijs is bestemd voor het beste afstudeerproject op een actueel thema of innovatie in het vakgebied Built Environment en die getuigt van een integrale kijk op de uitdagingen in dit vakgebied.

Rho Adviseurs BV is een adviesbureau voor leefruimte, waar al decennia lang afstudeerders van BUas werken. De eigenaar van het bureau, de Stichting Rho, heeft als doelstelling onder andere het bevorderen van een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving. Dat doet de Stichting onder meer door het steunen van onderzoek en innovaties. Daarom zijn Stichting Rho en BUas tot een samenwerking gekomen voor deze afstudeerprijs voor leerlingen van de BUas, studierichting Built Environment.

Deze afstudeerprijs stimuleert en onderschrijft belangrijke kernwaarden en ambities van de opleiding Built Environment, waarbij de student leert om op een integrale en innovatieve wijze de toekomstige duurzame en leefbare samenleving vorm te geven (‘shaping society’).

 

”Als afgestudeerde in de richting Built Environment kan je als verbinder tussen verschillende disciplines een integraal antwoord vinden op complexe ruimtelijke vraagstukken”- aldus Koos Seerden en Monique Lammens, directieleden van Rho Adviseurs. “Rho Adviseurs is een grote, landelijke speler in de wereld van de ruimtelijke ordening. Het integraal werken aan ruimtelijke vraagstukken is ons vak, we zijn dan ook blij met de opleiding Built Environment aan de BUas.

Met 150 professionals proberen wij Nederland een beetje mooier te maken. Veel van onze adviseurs hebben een opleiding aan de BUas gevolgd of bij ons stage gelopen”.

Elke student die afstudeert binnen Built Environment kan in aanmerking komen voor deze afstudeerprijs. Afstudeeronderzoeken die een uitzonderlijk hoog niveau laten zien op vaste criteria zullen door de afstudeercommissie genomineerd worden voor deze prijs.

Een onafhankelijke jury, aangewezen door het bestuur van de Stichting Rho, selecteert uit de genomineerden de beste 3 afstudeeronderzoeken. Tijdens de diploma-uitreiking wordt na een korte presentatie de winnaar bekend gemaakt. De winnaar wordt beloond met een (geld)prijs van € 850,-.

De eerste Rho-afstudeerprijs is in juli 2022 uitgereikt.

Rho Adviseurs en Breda University of Applied Sciences kijken uit naar de inzendingen en wensen de studenten veel succes met hun afstudeerprojecten!