Mariëtte Hooftman

Mariëtte werk als senior adviseur aan diverse projecten, voornamelijk in het noorden van het land. Met een achtergrond in de landschapsarchitectuur ligt haar affiniteit vooral bij opgaven met een ‘groen’ karakter.  Maar ook opgaven in het stedelijk gebied pakt zij graag op.

Door haar jarenlange ervaring is Mariëtte breed inzetbaar. Ze is analytisch, praktisch en flexibel. Zij denkt graag mee met de opdrachtgever om tot een goed resultaat te komen. Die opdrachtgever is vaak een gemeentelijke overheid. Maar ook voor marktpartijen voert Mariëtte diverse opdrachten uit. De projecten waar ze aan werkt lopen zeer uiteen, van ruimtelijke onderbouwingen en bestemmingsplannen tot beleidsvorming. Ze kunnen betrekking hebben op woningbouw, recreatie, energietransitie of vraagstukken in het landelijk gebied.

Mariëtte is in toenemende mate ook betrokken bij het opstellen van omgevingsvisies en omgevingsplannen. Met deze nieuwe opgaven die de Omgevingswet met zich mee brengt ziet zij kansen om meer integraal aan ontwikkeling van de fysieke leefomgeving bij te dragen. Vanuit haar rol in het projectteam zet ze zich in voor een plezierige samenwerking tussen alle betrokken partijen.