Jos Leijten

Als adviseur heeft Jos een brede interesse voor stedenbouw, landschap en architec­tuur. Hij heeft een sterk analyserend vermogen, is een echte team­speler en probeert altijd naar oplossingen te zoeken.
Daarnaast is hij sterk in het vertalen van ruimte­lijke aspecten in zowel woord als beeld, waarbij hij gebruikmaakt van zowel digitale tekenprogramma’s als handschetsen. Hierdoor kan hij op een snelle en speelse manier de wensen van de klant in levendige beelden omzetten.

De mens staat centraal bij ieder plan dat Jos maakt. Jos vindt het belangrijk dat er gezocht wordt naar een menselijke schaal in het ontwerp, zodat er aantrekkelijke ruimtes ontstaan waar mensen graag willen verblijven.

Het creëren van plekken voor ontmoeten en verblijven is het uitgangspunt en steeds weer een nieuwe uitdaging.

Belangrijk uitgangspunt bij iedere ontwerpopgave waaraan Jos werkt, is het op zoek gaan naar ‘de geest van de plek’. Kennis van de cultuurhistorie van het plangebied is daarbij onmisbaar. Met deze kennis wordt een ontwerp gemaakt dat niet alleen uitstekend past in haar directe omgeving, maar ook een eigen identiteit bezit en meerwaarde geeft aan de plek.