Koos Seerden

Koos is een ervaren en betrokken projectleider in gebiedsontwikkeling, visievorming en winkelonderzoek. Retail heeft hij, als zoon van een kruidenier, ‘met de paplepel’ meegekregen.

Kansen zien, verbindingen leggen en een strategie of aanpak uitwerken, dat zijn kenmerken die goed passen bij Koos.

De jarenlange ervaring van Koos als adviseur/consultant én als ontwikkelaar heeft als voordeel dat hij de taal en belangen, van zowel overheden als marktpartijen, in ontwikkelingen kent en begrijpt.

Ruimtelijke ordening is steeds meer het verbinden van belangen in plaats van het afwegen van belangen.

Koos wordt enthousiast van het managen van complexe retailontwikkelingen, gebiedsontwikkeling en transformatie- en participatietrajecten. Daarnaast begeleidt hij gemeenten bij het opstellen van omgevingsvisies.

Bij Koos staat samenwerking centraal om tot een het gewenste resultaat te komen. Daarbij hoort ook het samenwerken met collega-bureaus om op deze manier oplossingen uit te vinden en innovaties voor elkaar te krijgen.

Als oud-directeur van Rho Adviseurs is Koos actief in een groot aantal organisaties. Zo is hij o.a. voorzitter van de cie. Ruimtelijke Ordening bij VNO-NCW en is hij bestuurslid van Koninklijke NL Ingenieurs en de Eo Wijersstichting.