Maurits van der Berg

Maurits is opgegroeid in het prachtige buitengebied van Zuidlaren, op de rand van de Hondsrug. Op een steenworp afstand van het nationaal park de Drentse Aa en met uitzicht op het Hunzedal is zijn passie voor de leefomgeving begonnen. Hij draagt dan ook graag bij aan een duurzame en gezonde, fysieke leefomgeving voor alle Nederlanders. Een evenwichtige belangenafweging is daarbij bepalend. Uiteindelijk is Nederland van ons allen.

Cities have the capability of providing something for everybody, only because, and only when, they are created by everybody.

Jane Jacobs, The Death and Life of Great American Cities

In de fysieke leefomgeving spelen altijd verschillende belangen. Maurits loopt warm voor het verbinden van deze belangen om te komen tot een gedragen oplossing. Een juiste analyse van het gebied vindt hij cruciaal. Maurits is dan ook analytisch sterk, leert snel en gaat graag de uitdaging aan. Na een goede analyse hoort dan ook het samenbrengen van de verschillende belangen wat uiteindelijk tot een unieke oplossing leidt. Ieder gebied is immers uniek en kent zijn eigen karakter en uitdagingen.

Samen met zijn collega’s en de klant werkt Maurits aan gedragen oplossingen voor de ruimte in Nederland en geeft Nederland zo kleur.

Een greep uit de portfolio van Maurits