Wim Drost

Wim is zijn loopbaan begonnen als akoesticus bij de StaB. Via de gemeente Den Haag en het Programma Eenvoudig Beter van het Ministerie van BZK, werkt Wim nu als adviseur fysieke leefomgeving.

De reikwijdte van zijn werk is bijna net zo breed als de fysieke leefomgeving: van Chw bestemmingsplannen voor transformatiegebieden tot omgevingsplannen voor bedrijventerreinen, centrumgebieden en het landelijk gebied. Van het ontwerpen en vormgeven van afwegingskaders bij ontwikkelingen, tot het opstellen van regels voor milieubelastende activiteiten. Ook het geven van trainingen over het omgevingsplan en het bedenken van werkwijzen voor de uitvoering van plannen behoort tot zijn takenpakket. Wim deinst nergens voor terug en helpt u graag tijdens de reis naar een succesvolle uitvoering van de Omgevingswet.

Prachtig als mijn ideeën worden overgenomen. Wat is er mooier dan mensen te inspireren en op weg te helpen!?

In zijn vrije tijd loopt Wim het liefst met zijn honden in het buitengebied. In zijn werk neemt hij u graag mee tijdens een geluidwandeling om te ontdekken wat maatwerk voor geluid in een gebied betekent. Wim zorgt ervoor dat u een goed beeld krijgt van de afwegingsruimte die gemeenten in omgevingsplannen krijgen.

Wim is altijd bereid de handen uit de mouwen te steken, heeft innovatieve en creatieve ideeën en denkt graag mee hoe de fysieke leefomgeving van Nederland nog een stukje beter kan worden. En heel belangrijk, dat doet hij met veel enthousiasme en plezier!

#meteenglimlachplannenmaken